TRAŽI POJAM

Vina Poletti, Markovac

Vina Poletti, Markovac

Posjetile smo vinariju Poletti svega nekoliko dana nakon što je Cabernet Sauvignon iz Markovca kraj Višnjana proglašen gotovo najboljim na svijetu. Ovim putem im još jednom čestitamo na vrlo zapaženom uspjehu, osvojenom 5. mjestu na Global Cabernet Sauvignon Masters 2020 u Londonu.

 

 

Obitelj Poletti danas obrađuje 7 ha vinograda, a godišnje proizvedu oko 40.000 litara vina vrhunske kvalitete. Vinarija u ponudi ima ukupno 7 vinskih etiketa: Malvazija Istarska, Malvazija Classica (odležala), Chardonnay, Merlot, Teran, Cabernet Sauvignon te Rossella (Muškat Ruža). Osim cijenjenih i nagrađenih vina, proizvode i odlično ekstra djevičansko maslinovo ulje.

 

 

Prisutni su na brojnim značajnim sajmovima i manifestacijama. Poslovanje vinarije orijentirano je na hrvatsko tržište, kao i na direktnu prodaju.

Njihova filozofija, proizvoditi isključivo vina koja osobno vole piti pokazala se više nego dobra. Živjeli!

 

 

Vina Poletti
Markovac 14, Višnjan
Mob: 091 449 2510
Web: vina-poletti.hr
Instagram: vinapoletti

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE