TRAŽI POJAM

OPG BEAKOVIĆ MAURICIO, KAŠTELIR – LABINCI

OPG BEAKOVIĆ MAURICIO, KAŠTELIR – LABINCI

OPG Beaković, član poljoprivredne udruge Vitis

Nekoliko dana smo provele na području općine Kaštelir – Labinci gdje smo posjetile većinu članova poljoprivredne udruge Vitis te zaista ostale iznenađene raznolikom ponudom ove istarske općine. Jedan od članova spomenute udruge je i OPG Beaković Mauricio specijaliziran za proizvodnju ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ovaj kaštelirski OPG se nalazi na adresi Brnobići 74, a tu se ujedno i odvija cijela priča: počevši od proizvodnje preko degustacija pa sve do prodaje maslinovog ulja.

 

 

Obitelj Beaković je prve masline posadila 90 – tih godina, a danas njeguju 1.100 stabala maslina. Na tržištu su se prvi put pod brendom Beakovich ekstra djevičansko maslinovo ulje pojavili prije 10 godina. Najzastupljenija sorta u njihovim maslinicima je Leccino, a ostale sorte koje obrađuju su: Istarska bjelica, Buža, Rosinjola, Pendolino, Frantoio i Moraiolo.

 

 

Upravo je od ovih gore navedenih 7 sorti nastala njihova najprodavanija etiketa, blend srednjeg intenziteta pod nazivom Mixtum ekstra djevičansko maslinovo ulje. Mixtum je dostupan u različitim pakiranjima: 0.25 l, 0.5 l, 1 l, 3 l te 5 l.  Osim višesortnog Mixtuma, u ponudi imaju još 4 monosortna ulja. Od manje intenzivnijih ulja to su Buža i Leccino, dok od ulja jačeg intenziteta također imaju 2 vrste  – autohtonu istarsku sortu Biancheru ( Istarska bjelica ) i Frantoio. Monosortna ulja su dostupna u bocama od 0.25 l i 0.5 l.

 

 

OPG Beaković je drugu godinu za redom uvršten u Flos Olei, svjetski vodič za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja. Također, redovito svoja ulja šalju na natjecanja i smotre maslinovih ulja diljem Hrvatske poput Festivala masline u Zagrebu,  Noćnjaka ( međunarodnog natjecanja maslinara i uljara ) i ostalih značajnih manifestacija.

 

 

Iz ponude smo kušale dvije etikete – Bužu i Mixtum, ulja su bogata mirisima i okusima te su nam se zaista jako svidjela.

Do sljedećeg susreta …

 

 

OPG Beaković Mauricio
Brnobići 74, 52464 Kaštelir
Mob: 0958292149
E – mail: opg.beakovich@gmail.com
Facebook: beakovich.oil 

Facebook: VITIS
Instagram: VITIS

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE