TRAŽI POJAM

OPG BRATOVIĆ MARKO, KAŠTELIR – LABINCI

OPG BRATOVIĆ MARKO, KAŠTELIR – LABINCI

OPG Bratović, član poljoprivredne udruge Vitis

Obitelj Bratović smo posjetile već nekoliko puta. Njihov OPG se nalazi na adresi Valentići 1 b. Na samom početku vrlo je važno napomenuti da je ovo jedini OPG na području općine Kaštelir – Labinci koji posjeduje ekološki certifikat.

 

 

Svestrani Marko Bratović je četvrta generacija u obitelji koja se nastavila baviti poljoprivredom. Trenutno obitelj Bratović obrađuje 2 hektara zemlje na kojoj je zasađeno raznoliko povrće. Tokom cijele godine u ponudi imaju sezonsko povrće i kaštelirske grampere (krumpir).

 

 

Osim povrća iz ekološkog uzgoja proizvode i ekstra djevičansko ulje. Njeguju 500 stabala maslina te uzgajaju sljedeće sorte: Istarsku bjelicu, Bužu, Rosulju, Leccino i Pendolino. Od navedenih pet sorti dobiven je njihov premium bled koji je na tržištu poznat pod brendom Extra Istrian. Ulje je dostupno u 3 različite ambalaže: 0.25 l, 0.5 l i 0.75 l.

 

 

Za ime brenda Extra Istrian odlučili su se iz 2 razloga: ,, Kao prvo željeli smo staviti naglasak na to da kupci naših proizvoda dobiju dodatnu vrijednost u odnosu na ostale, što znači ekološki proizvod koji je proizveden bez korištenja kemikalija. S obzirom da je ekološki proizvedeno maslinovo ulje vrlo traženo na tržištu, prvenstveno smo željeli istaknuti da je proizvedeno u Istri, točnije u Kašteliru. Također, na našim etiketama se nalazi srce s kojim smo htjeli dati do znanja da se takvi proizvodi mogu proizvoditi jedino ako postoji velika doza ljubavi prema tom poslu,, – govori nam Marko.

 

 

Jeste li pomislili da su ekološki uzgojeno povrće i ekološki proizvedeno maslinovo ulje sve što smo pronašle na ovoj adresi? Prevarili ste se! Zahvaljujući Markovoj supruzi upustili su se u još jednu avanturu, a riječ je o brendu Count’s drinks. Pod brendom se kriju vrhunski istarski craft napitci u čiju su se kvalitetu već mnogi uvjerili. U ponudi imaju 3 potpuno različita bezalkoholna napitka prirodnog okusa i mirisa: Tonic Water, Ginger Beer i Ginetu. Ovi istarski craft napitci idealni su za pripremu raznih osvježavajućih bezalkoholnih i alkoholnih koktela, no mogu se uživati i sami.

 

 

Count’s drinks se odlično sljubljuju s džinom, kušale smo nekoliko zanimljivih kombinacija i ostale oduševljene. Teško je bilo izabrati favorita, no u kombinaciji s džinom najviše nam se svidjela Gineta. Ukoliko niste znali, Gineta je piće koje se od davnina pilo u Istri, a dobiva se od plodova smričke.

Njihova filozofija, proizvoditi kvalitetne proizvode u kojima prvenstveno osobno vole guštati pokazala se više nego dobra. Do nekih novih okusa – živjeli!

 

 

OPG Bratović Marko
Valentići 1b, 52464 Kaštelir
Mob: 098 648 964
Web: www.extraistrian.hrwww.countsdrinks.com
Facebook: extra istrian , countsdrinks
E – mail: markobratovic@gmail.com
Instagram: countsdrinks 

Poljoprivredna udruga Vitis: INSTAGRAMFACEBOOK

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE