TRAŽI POJAM

OPG Čehić, Kaštelir – Labinci

OPG Čehić, Kaštelir – Labinci

OPG Čehić, član poljoprivredne udruge Vitis

U društvu Marka Bratovića, predsjednika udruge Vitis koja okuplja proizvođače s područja općine Kaštelir – Labinci posjetile smo OPG Čehić. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Čehić osnovano je 2001. godine, a čine ga tri člana: Enio Čehić, Dina Čehić te Ana Čehić. Obitelj Čehić nalazi se na adresi Labinci 130, gdje je ujedno i sjedište OPG – a.

Ovaj kaštelirski OPG proizvodi vina, rakije i likere, maslinovo ulje, med i pčelinje proizvode te lavandu – saznajemo od ljubazne gospođe Dine.

 

 

Ukupno njeguju 1 hektar površine pod vinogradima, a orijentirani su na autohtone sorte. Obišli smo i vinograd u kojem smo zatekli vrijednog gospodina Enia kako obavlja poljoprivredne radove tipične za ovo doba godine. U ponudi imaju 2 etikete stolnog vina: od bijelih Istarsku malvaziju, a od crnih Merlot & Borgonju.

 

 

Što se tiče rakija i likera izbor je vrlo zanimljiv, a ukupno nude čak 12 različitih vrsta: šljivovicu, komovicu, rudu, travaricu, limun i šipak, smokvu, bisku, višnju, maslinu, teranino, medicu te orah. Na  Međunarodnom ocjenjivanju rakija i likera CroAGRO u Zagrebu ove su godine osvojili čak 2 medalje: srebrnu medalju za komovicu te brončanu medalju za rakiju od smokve. Ovim im putem još jednom čestitamo na ostvarenim rezultatima.

 

 

Oduvijek gaje ljubav prema maslini. Najzastupljenija sorta masline koju uzgajaju je Istarska bjelica, a pod maslinama imaju ukupno 1,5 hektar. U ponudi nalazimo jednu etiketu maslinovog ulja.

 

 

Pčelarstvom se bave već dugi niz godina. Trenutno u ponudi imaju cvjetni i bagremov med te nekoliko pčelinjih proizvoda poput propolisa.

 

 

,,Tokom turističke sezone možete nas posjetiti na Limskom kanalu, gdje od 2012. godine imamo štand. Redovito smo bili prisutni na sajmovima te istim putem planiramo nastaviti kad se aktualna situacija stabilizira,, – govori nam gospođa Dina.

Trenutno je dolazak u OPG moguć uz prethodnu najavu.

 

 

OPG Čehić
Labinci 130, 52464 Kaštelir
tel: 052 455 344
mob:  091 914 1269
mail: cehic.ana@gmail.com
Facebook: OPG ČEHIĆ

Facebook: VITIS 
Instagram: VITIS

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE