TRAŽI POJAM

OPG Petrović, Kaštelir – Labinci

OPG Petrović, Kaštelir – Labinci

OPG Brune Petrović, član poljoprivredne udruge Vitis

OPG Brune Petrović nastavak je desetljetne obiteljske tradicije maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja. OPG se nalazi u Kašteliru na adresi Kovači 11 a. Na navedenoj adresi odvija se i prodaja maslinovog ulja. Obišle smo maslinik obitelji Petrović smješten na južnim obroncima Općine Kaštelir – Labinci.

 

 

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Lavel dobiveno je kupažom različitih autohtonih i udomaćenih sorti poput Istarske bjelice, Buže, Leccina i Pendolina. ,,Kupažom postižemo višu harmoničnost ulja. Višeslojnost aroma i trajnost kvalitete glavni su razlog za odabir ekstra djevičanskog maslinovog ulja Lavel, a tek miris ulja,.. priča je za sebe – veli nam gospođa Petrović.

 

 

,, Ime Lavel došlo je od kamenice za ulje, starinske kamene posude za pohranjivanje ulja koju smo na našem području zvali Lavel. Ukupno imamo oko sedamsto stabala maslina koje se površinski prostiru na oko dva hektara. Masline beremo ručno te se hladnim tehnološkim postupkom prerađuju u maslinovo ulje,, – nastavlja Bruna Petrović.

Ovaj kaštelirski OPG je osvojio brojna priznanja i nagrade za kvalitetu maslinovog ulja na raznim smotrama i natjecanjima.

Plan za budućnost je povećanje proizvodnje i želja da ekstra djevičansko maslinovo ulje Lavel bude neizostavni dio svakog stola.

 

 

OPG Bruna Petrović
Kovači 11a, 52464 Kaštelir
Mob: 098 367 913
E – mail: lavel.petrovic@gmail.com

Poljoprivredna udruga Vitis: FACEBOOKINSTAGRAM

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE