TRAŽI POJAM

Vina Radovan, Radovani

Vina Radovan, Radovani

Ta divna Istra, Terra Magica! U zadnje vrijeme naša osjetila osvajaju vrhunska vina Radovan, s kojima se sve češće susrećemo po istarskim restoranima te smo ih s iznimnim zadovoljstvom kušale i u vinskom podrumu. Posjet ovoj renomiranoj istarskoj vinariji, smještenoj u naselju Radovani, nedaleko Višnjana, gdje vino osvaja osjetila, a topla riječ domaćina nadahnjuje, doista morate doživjeti.

 

 

Ova divna obitelj vinarstvom se bavi preko 25 godina, a 1999. godine buteljirali su prvu bocu kvalitetnog vina. Od tada pa sve do danas imaju svoj prepoznatljivi dizajn, koji zapravo prikazuje kako je obitelj nekada živjela. Ukratko, prikazana je obiteljska kuća i nona na prozoru kako je tada s gotovom večerom čekala da se suprug i sin vrate iz vinograda. Tu je i lastavica, logo zanimljive simbolike.

 

 

Danas obitelj Radovan njeguje ukupno 15 hektara vinograda te proizvodi sljedeće etikete: Malvazija Istarska, Malvazija Istarska ,,Capeletto,, (odležala malvazija), Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rosè, Cabernet Sauvignon, Refošk, Merlot te cuvee ,,Capeletto,,. Kao najcjenjenije vino izdvojili bi prvo izdanje bordoške kupaže merlota i cabernet sauvignona iz berbe 2015., čije drugo izdanje trenutno odležava te će sljedeće godine biti dostupno na tržištu.
Koje je vino naš favorit? Svako je posebno na svoj način! Živjeli!

 

 

Vina Radovan
Radovani 14, 52463 Višnjan
Web: vinaradovan.com
Instagram: vinaradovan
Facebook: Vina Radovan

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE