TRAŽI POJAM

Pršutana Jelenić, Žminj

Pršutana Jelenić, Žminj

Kralj istarske gastronomije, neizostavna delicija u ponudi ugostiteljskih objekata diljem Istre je istarski pršut. Od 1999. godine obitelj Jelenić u naselju Slavčići, kraj Svetog Petra u Šumi stvara tradicionalne okuse i mirise Istre.

 

 

Posjetile smo pršutanu Jelenić, razgledale proizvodnju te iz ponude odličnih suhomesnatih delicija kušale sljedeće proizvode: istarski pršut – oznaka izvornosti, kobasicu s tartufima, istarsku kobasicu, istarsku pancetu te istarsku kosnicu. Naravno, najviše nas je oduševio pršut fantastičnog okusa. Osim istarskog pršuta – oznaka izvornosti u ponudi nalazimo i kućni pršut Jelenić.

 

 

Inače obitelj Jelenić redovito susrećemo po brojnim sajmovima. Također, prisutni su i na sajmovima izvan Hrvatske. Od samog početka rada pa do danas osvojili su brojne zlatne medalje i vrijedna priznanja od kojih bi izdvojili ono od strane njemačkog DLG – a, vodeće njemačke tvrtke za ocjenjivanje prehrambenih proizvoda. Detaljnije informacije možete pronaći na njihovoj web stranici istarskiprsut.hr .

 

 

JELENIĆ d.o.o.
Pazinska cesta 2c,
52341 Žminj
Web: istarskiprsut.hr
Instagram: prsutanajelenic
Facebook: Pršutana Jelenić

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE