TRAŽI POJAM

Konoba Sveti Ivan, Buzet

Konoba Sveti Ivan, Buzet

Prvi vikend u studenom posjetile smo poznati buzetski Festival istarskih tartufa na kojem je svoju gastronomsku ponudu predstavila i lokalna konoba Sveti Ivan. Nedugo nakon vikenda ispunjenog mirisima i okusima dragulja istarske gastronomije te ostalih autohtonih delicija evo nas ponovno u gradu tartufa – Buzetu. Put nas je odveo u obližnje naselje Sveti Ivan, gdje se nalazi naše gastro odredište, konoba istoimenog naziva.

 

 

Glavni aduti konobe Sveti Ivan svakako su lijepo uređen interijer i odlična hrana, posebno ručno rađena tjestenina. Unutrašnjost konobe uređena je u rustikalnom stilu istarskog kraja, s čak dva kamina koji prostoru daju poseban ugođaj tradicionalnog ambijenta. Sitni detalji poput prirodnog cvijeća ambijent čine još posebnijim.

 

 

Konoba Sveti Ivan mjesto je susreta jedinstvenih istarskih okusa i mirisa. Ponuda sadrži hladna predjela, juhe i maneštre, topla predjela, glavna jela na bazi mesa, salate, pizze te deserte.

Od hladnih predjela izdvojili bi istarski pršut i sir s tartufima. Za ljubitelje jela na žlicu u ponudu su uvrstili juhu od vrganja i maneštru sa bobićima (poznato istarsko jelo). Za toplo predjelo svakako vrijedi kušati domaću istarsku tjesteninu sa bijelim ili crnim tartufima te hvaljeni rižoto sa povrćem ili vrganjima.

Kao glavno jelo izdvojili bi ombolo i kobasice ili biftek sa bijelim tartufima. Jelovnik krasi i veliki izbor pizza iz krušne peći. Zaintrigirala nas je pizza Sveti Ivan koju ćemo svakako kušati prilikom sljedećeg posjeta. Sastojci pizze su: pelati, sir, kobasice, panceta, vrganji, gljive i pršut. Domaćini svakodnevno u ponudu uvrštavaju i marende po pristupačnim cijenama.

 

 

 

Za toplo predjelo odabrale smo domaće istarske fuže sa svježim bijelim tartufima te tradicionalne raviole sa sirom i pršutom. Tjestenina je bila zaista ukusna te savršeno kuhana.

Izbor za glavno jelo bila je mekana i sočna tagliata s acettom balsamicom i listićima parmezana na posteljici od rukole. Kao prilog odabrale smo ukusan krumpir te miješanu salatu koja je upotpunila glavno jelo. Poslužen nam je i fini domaći kruh.

 

 

Jedini minus ovog ručka bio je desert – Cremalat torta Blanc satin, koja nam je poslužena zaleđena.

Konoba Sveti Ivan idealno je mjesto za svakodnevno uživanje. Tradicionalna istarska gastronomija nit je vodilja konobe s dugom tradicijom poslovanja te s velikim potencijalom za daljnji napredak.

 

 

Ostvareni bodovi: 16,5/21

· lokacija …….…… 2/3
· ambijent ………… 3/3
· okus jela ……… 2,5/3
· cijena ………….. 2,5/3
· ponuda ………… 2,5/3
· dekoracija jela …… 2/3
· osoblje …………… 2/3

Konoba Sveti Ivan
Sveti Ivan 19, 52420 Buzet
Tel.: 052 662 898
Web: www.konobasvetiivan.eatbu.hr
Instagram: konoba_sveti_ivan
Facebook: Konoba Sveti Ivan
Radno vrijeme: 08:00 – 21:00
nedjeljom zatvoreno

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE