TRAŽI POJAM

Cheese bar & shop Barolin, Poreč

Cheese bar & shop Barolin, Poreč

Prvi Cheese bar u Istri – izvanredan u svakom smislu riječi

Cheese bar Barolin nalazi se na atraktivnoj i vrlo frekventnoj lokaciji. Smješten gotovo u centru grada, u glavnoj pješačkoj zoni, gdje ga je jednostavno nemoguće nezamijetiti. S vanjske terase u svako doba dana pruža se doista prekrasan pogled na more i grad Poreč.

Unutrašnjost objekta je nanovo uređena do najsitnijih detalja. Interijer odiše posebnošću te kao takav privlači pažnju gostiju. Svakako zanimljivost ovog cheese bara je i to što osim vanjske terase ima i pažljivo uređenu skrivenu oazu (vrt), koja je mnogima postala omiljena destinacija za opuštanje te stvaranje novih doživljaja.

 

 

Ljubazan i uslužan domaćin trudi se gostima ponuditi nešto novo i drugačije, s naglaskom na kvalitetu, predstavljanje i promociju istarske enogastronomije. S obzirom na kvalitetu proizvoda i usluge cijene su više nego pristupačne, osobito one vrhunskih lokalnih vina. Nakon zimske pauze u planu je proširenje ponude orijentirane ka novitetima i nesvakidašnjim proizvodima.

U jelovniku nalazimo istarske, hrvatske, francuske, švicarske te talijanske sireve. Također, istarski pršut iz lokalnog OPG-a neizostavan je dio ponude. Uz cijenjene sireve i vrlo traženi istarski pršut ono što Barolin još nudi je istarski bakalar, bakalar s maslinama, bakalar s kaperima, bakalar s zelenim paprom, inčuni na rukoli, inčuni na rukoli s tartufima.

 

 

Vinsku kartu krasi širok izbor renomiranih istarskih vina među kojima nalazimo etikete prestižnih vinara Clai, Veralda, Benvenuti, Kabola, Deklić, Fakin, Arman, Rossi, Kozlović, Damjanić, Tomaz i druge. U vinskoj karti nalazimo najbolje svježe istarske malvazije, odležane malvazije, vrhunski chardonnay, omiljeni muškat, popularni teran ,vrlo elegantne pjenušce te ostala vina. Sva buteljirana vina toče se i na čase, što je velika prednost, osobito za vinoljupce.

Domaćin nam je pripremio jedan potpuno novi enogastronomski doživljaj kroz platu sireva fantastičnih okusa, domaći istarski pršut, interesantan desert te cijenjena istarska vina. Kao aperitiv poslužen nam je pjenušac Perla Rose ( Vina Laguna ).

 

 

Na sirnoj plati servirani su nam istarski sirevi ( mozzarella, sir s tartufima, sir u teranu), švicarski sirevi (Vully, Tomme aux fleurs), talijanski sir Blu di Bagnoli uz umak od hrena i kruške te umak od luka. Novost su odlične grčke kalamata masline i suhe šljive.

Domaći kruh, ukusan istarski pršut i svježa istarska malvazija Franc Arman svakako su doprinijeli da ovo postane eno – gastro doživljaj za pamćenje.

Uz desert, creme brulee sa šumskim voćem poslužen nam je muškat profinjenog okusa ( Vina Fakin ).

Za kraj istarska sambukina ( medica s bazgom, Istarska kapljica).

 

 

U sklopu cheese bara nalazi se i shop koji raspolaže s zaista velikim izborom spomenutih vina, najboljim craft pivima, cijenjenim istarskim maslinovim uljima, finim rakijama i likerima, popularnim džinom i ostalim delicijama.

Definitivno ukoliko se nađete u Istri, osobito na području grada Poreča znajte da se posjet Cheese baru Barolin doista isplati jer pruža jedan poseban i originalan enogastronomski doživljaj koji se pamti.

 

 

Ostvareni bodovi: 19/21

· lokacija ………. 3/3
· ambijent ……… 3/3
· okus jela ……… 3/3
· osoblje ………… 3/3
· ponuda ……… 2,5/3
· cijena ……….. 2,5/3
· dekoracija ….….. 2/3

Cheese bar & shop Barolin
Nikola Tesla 8, 52440 Poreč
Instagram: cheese_bar_barolin
Facebook: Cheese bar Barolin
Mob: 091 222 4004

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE