TRAŽI POJAM

B10 FIRST NIGHT

B10 FIRST NIGHT

 

Doživljaj za 10 u oleoteci B10

Ah ta divna Istra, Terra magica! Na pola puta između Grožnjana i Motovuna, točnije u selu Biloslavi, pronašle smo pravi komadić raja na zemlji. U tom prekrasnom, još pomalo neotkrivenom dijelu čarobne Istre posjetile smo divnu obitelj Galić koja stoji iza brenda B10 First night maslinova ulja.

 

 

Dočekali su nas ljubazni domaćini, Sanja i Boris, te nam poželjeli dobrodošlicu na terasi s koje se pruža očaravajući pogled na impresivne prirodne ljepote, od zelene pa sve do plave Istre. Uz uživanje u pogledu na prostranstvo krajolika gospodin Boris nas je pobliže upoznao s obiteljskim brendom zanimljivog naziva B10 First night: B – Biloslavi (naziv sela gdje su smješteni), 10 – 2010. godina (prva berba u obnovljenim maslinicima bila je 2010.) i first night – iz razloga što se masline beru danju, a predvečer odnosno noću se odvoze na preradu u uljare koje su otvorene i tokom noći.

 

 

Danas obitelj Galić s ljubavlju njeguje preko 2000 stabala maslina na različitim pozicijama, a velika većina se nalazi u neposrednoj blizini sela Biloslavi.

Svaka od 7 etiketa ovog ekološki proizvedenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja ispričati će vašim osjetilima jednu vrlo zanimljivu priču. U kolekciji izvrsnih monosortnih ulja nalazimo 5 različitih sorti: Leccino, Karbonacu, Frantoio, Rosignjolu te Istarsku bjelicu. Ponudu su dodatno obogatili i kupažom B10 Fusion u kojoj prevladava autohtona sorta Karbonaca. Osim spomenutih maslinovih ulja, imaju još jednu veoma interesantnu etiketu na kojoj je prikazan crtež koji je njihov sin nacrtao kad je imao 5 godina. Riječ je o maslinovom ulju za djecu.

 

 

Oleoteka obitelji Galić je zasigurno jedna od najljepše uređenih oleoteka u Istri, a sjajan položaj i predivan pogled daju joj dodatnu moć. Već pri samom dolasku u ovu istarsku oazu koja prvenstveno odiše posebnošću i pozitivnom energijom poželjele smo se što prije vratiti.

Domaćin Boris je inače i sommelier za maslinova ulja te ima običaj svoje goste prije same degustacije upoznati s pravilnim kušanjem maslinovog ulja. Tako da smo i mi imale tu čast.

 

 

Uz degustaciju popraćenu istarskim delicijama i fritajom sa šparogama fantastičnog okusa kušale smo 4 maslinova ulja koja zaista možemo nazvati tekućim zlatom: Leccino, Rosignolu, Istarsku bjelicu te kupažu Fusion.  Prilikom kušanja oduševili su nas zamamni mirisi, neodoljivi okusi, kao i izrazito specifične note kvalitetnog ekološkog maslinovog ulja. U ovom slučaju je teško odabrati favorita, jednoj od boljih istarskih kupaža Fusion pridodale bi i fenomenalan Leccino.

 

 

Bilo nam je veliko zadovoljstvo posjetiti obitelj Galić. Stručni i gostoljubivi domaćini pružili su nam jedan potpuno novi doživljaj te do sada doista najbolju vođenu degustaciju edukativnog karaktera.

 

 

Ukoliko vas put dovede u Istru, a osobito ako se nađete na području sjeverozapadne Istre, iskreno vam preporučujemo da otkrijete brojne čari koje skriva brend B10 First night. Vrhunska ekološka ekstra djevičanska maslinova ulja i ostali proizvodi na bazi maslinovog ulja, ugodna šetnja kroz maslinike, promišljeno birana istarska vina, fine istarske delicije, … samo su dio doživljaja koje vam ovo božanstveno mjesto pruža.

 

 

B10 Istrian fusion d.o.o.
Vrh Kostanjice 78 d, Grožnjan
Mob: 099 5402 092, 099 3670 403
Facebook: b10firstnightoliveoil
Instagram: b10_olive_oil
Web: www.b10.hr

 

Pratite nas i na Instagramu – DELISTRIA 🙂

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE