TRAŽI POJAM

DESTILERIJA ISTARSKA KAPLJICA, KAŠTELIR – LABINCI

DESTILERIJA ISTARSKA KAPLJICA, KAŠTELIR – LABINCI

OPG Goran Špehar, član poljoprivredne udruge Vitis

S obzirom da se vrlo često u ugostiteljskim objektima diljem Istre susrećemo s proizvodima kaštelirske destilerije Istarska kapljica bilo nam je iznimno zadovoljstvo osobno ih posjetiti. Ova renomirana istarska destilerija nalazi se u zaseoku Cerjani, udaljenom svega nekoliko kilometara od Kaštelira.

 

 

Upravo je tu, na svojoj djedovini gospodin Goran Špehar prije više od 10 godina započeo s proizvodnjom danas već svima dobro poznatih kaštelirskih rakija. Obitelj Špehar iza sebe ima dugu tradiciju proizvodnje vina i rakija.  Goran se odlučio posvetiti isključivo proizvodnji rakija te je prije 10 – ak godina otvorio OPG koji i dan danas uspješno posluje. No, kako se s godinama obujam posla povećavao i više sam jednostavno nije sve stizao 2014. godine zajedno sa suradnicima otvorio je firmu Istarska kapljica koju čine 3 suvlasnika – saznajemo od gospodina Michaela Tasića, jednog od suvlasnika.

 

 

U paleti proizvoda nalazimo 14 različitih vrsta rakija baziranih isključivo na lozovači. Dakle, grožđe ( cijeli grozd ) pretvaraju u destilat odnosno rakiju i upravo je to velika prednost ove destilerije. Važno je naglasiti da u proizvodnji slatkih rakija ne koriste šećer nego isključivo med od akacije. Osim toga, njihovi su proizvodi sto posto prirodni jer ne upotrebljavaju nikakva bojila, konzervanse i slično nego maceriraju ( u rakiji ili medici ) prirodne sastojke poput zelenog oraha, cvijeta bazge, voća i ostalo.

 

 

Na tržištu su pod brendom Istarska kapljica dostupne sljedeće etikete: RAKIJA ( rakija od grožđa ), MUŠKATINA ( rakija od muškata ), BOROVNICA ( medica s borovnicom ), AMARENA ( medica s višnjom ), MEDITERAN ( liker od terana ), SAMBUKINA ( medica s bazgom ), MEDICA ( rakija s medom ), BISKA ( rakija s imelom ), IMELICA ( medica s imelom ), ORAHOVAC ( medica s orahom ), MEDEŽIJA ( rakija od 26 trava i biske ), TARTUFO ( medica s tartufom ), NONO EUFEMIO barrique ( rakija od grožđa, premium grappa) te NONA ANAMARIA barrique ( rakija od muškata, premium grappa ).

 

 

Zaista smo ponose na destileriju Istarska kapljica jer se iznimno trude ponuditi nešto drugačije od ostalih. Osim što njihove rakije na prvu osvajaju sva osjetila ujedno su i najnagrađivanije rakije u Istri. U posljednjih 5 godina osvojili su čak 65 medalja od čega bi posebno izdvojile brojne međunarodne medalje te vrlo zapažene rezultate na Vinistri. Osim na Vinistri, redovito su prisutni i na tradicionalnoj Smotri istarskih rakija u Humu gdje su ove godine osvojili čak 11 medalja.

 

 

Nismo mogle odoljeti našoj omiljenoj rakiji Sambukini ( medici s bazgom ), a po preporuci domaćina kušale smo i : Borovnicu, Amarenu te Mediteran. Nakon što smo razgledale proizvodnju i shop vratile smo se u kušaonu te za kraj druženja s domaćinima nazdravile uz izuzetne barrique rakije koje nose ime po Goranovim nonićima ( Nona Anamaria i Nono Eufemio ) kojima Špehar prepisuje sve zasluge za vlastiti uspjeh.

Do sljedećeg susreta …

 

 

OPG Goran Špehar
Cerjani 1, 52464 Kaštelir
Mob.: 091 445 5054
E – mail: goran.cerijani@gmail.com  
Facebook: ISTARSKA KAPLJICA
Web: www.istarska-kapljica.eu  

Facebook:  VITIS
Instagram: VITIS

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE