TRAŽI POJAM

Nono Remiđo, Bale

Nono Remiđo, Bale

 

Okusi ljubavi, prirode i tradicije

Vozeći se cestom iz Bala prema Rovinju zasigurno će Vam privući pažnju prekrasno imanje obitelji Vanđelić. Upravo smo tako i mi, prije nekoliko godina, saznale za uvaženi istarski brend zanimljivog naziva Nono Remiđo.

 

 

Zašto Nono Remiđo? Zato jer je upravo on prenio ljubav prema maslinarstvu i poljoprivredi na kćerku Patriciju i unuke. Danas bi vjerujemo nono Remiđo bio ponosan na cijelu obitelj jer su nastavili njegovim putem te konstantno svojim proizvodima oduševljavaju posjetitelje imanja, kao i brojne kupce.

Uz jedinstveno imanje koje nikog ne ostavlja ravnodušnim se nalazi i prodajni prostor gdje u ljetnim mjesecima vrlo često kupujemo odlično voće i jako fine likere dobivene od voća ubranog na osunčanom imanju.

 

 

No, ovoga puta smo odlučile malo više vremena provesti na imanju, upoznati se s paletom proizvoda te razgledati prostor u kojem se nalazi uljara i prikladno uređena kušaonica.

Glavni dio palete njihovih iznimno kvalitetnih i 100% domaćih proizvoda čine: ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno od ručno branih maslina, masline u slanoj otopini, voćni likeri i rakije, vino Syrah, jabučni voćni ocat te lavanda i razni proizvodi na bazi lavande.

 

 

U ponudi nalazimo 3 monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja, a to su: Rosinjola, Buža i Istarska bjelica te 2 različita blenda nazvana prema imenima položaja na kojima se njeguju masline: Finide i Valade.

Moramo napomenuti da je ovaj uvaženi istarski brend najpoznatiji upravo po visoko kvalitetnom maslinovom ulju te da su ponosni dobitnici brojnih priznanja i nagrada za vrhunsku kvalitetu istog.

 

 

Osim po maslinovom ulju, svakako se iz mase ističu po izvrsnim prirodnim rakijama i voćnim likerima. Kad je riječ o rakijama i likerima važno je istaknuti da se ne proizvode od komine, nego prirodnom proizvodnjom nastaju od masulja – zdravih bobica stolnog grožđa te njihovog soka.

Ovaj dio asortimana čine 3 različite vrste rakija (jabukovača, lozovača i travarica) te voćni likeri od: jagoda, kupina, malina, ruža, borovnica te liker od grožđa, dunja i cimeta. Svaki liker je poseban na svoj način, a okusi su doista savršeni.

 

 

Jako nam je drago da su u ponudu uvrstili i vino dobiveno od sorte grožđa Syrah s kojim se zaista rijetko susrećemo u vinarijama diljem Istre. Ukoliko ga ponekad poželite sada znate gdje ga možete nabaviti.

 

 

Okusi ljubavi, prirode i tradicije čekaju Vas u neposrednoj blizini Bala na adresi Valade 2.

Napomena: degustacije se održavaju uz prethodnu najavu i dogovoreni termin.

Živjeli uz likere izvrsnog okusa!

 

 

Nono Remiđo
Valade 2, 52211 Bale
Tel: 099 4014 289
E-mail: prodaja@nonoremido.hr
Web: www.nonoremido.hr
Facebook: Nono Remiđo
Instagram: nono_remido

 

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA

 

 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE