TRAŽI POJAM

OPG Radoš, Kaštelir – Labinci

OPG Radoš, Kaštelir – Labinci

OPG Radoš, član poljoprivredne udruge Vitis

U pratnji Marka Bratovića, predsjednika udruge Vitis koja okuplja proizvođače s područja općine Kaštelir – Labinci posjetile smo OPG Radoš. OPG Radoš se nalazi na adresi Tadini 6.

,,Sve je započelo još davne 1902. godine,, – govori nam Dejan Radoš, četvrta generacija obitelji Radoš koja se bavi proizvodnjom vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Dejan je inače mladi poljoprivrednik koji je završio Agronomski fakultet. U razgovoru primjećujemo kako je pun volje i želje za daljnjim razvojem brenda te stvaranjem novih etiketa.

 

 

Danas obitelj Radoš njeguje ukupno 5 hektara pod vinogradima, a sve su pretežito mladi nasadi . Trenutno su na tržištu dostupne 4 etikete. Od bijelih sorti proizvode Malvaziju istarsku i Muškat žuti, a od crnih sorti Teran te Rose od Borgonje.

 

 

Ono što smo odmah uočile je interesantna etiketa na kojoj se nalazi stara krušna peć. Prikazana krušna peć  je i dan danas smještena u dvorištu obitelji Radoš, a logo je naslikao slikar Matija Pokrivka.  ,,To je krušna peć u kojoj je kruh peklo pola sela. Pretpostavka je da je krušna peć iz 1910. godine. Od jednom u peć stane 12 štruca kruha. Naročito za vrijeme blagdana, kao na primjer za Uskrs skupile bi se žene iz sela te u njoj pekle kruh i istarske pince,, – govori nam gospođa Nadia, Dejanova mama.

 

 

OPG Radoš iza sebe ima velik broj učestvovanja na sajmovima i prezentacijama, kao i brojne zapažene rezultate na vinskim smotrama, izložbama i natjecanjima. Na smotri vina u Gračišću 2016. godine njihov je Teran proglašen šampionom u kategoriji mladih crnih vina. Tu su i jako dobri rezultati na Vinistri poput: zlatne medalje 2017. godine, 4 srebrne medalje 2018. godine te ostale značajne medalje.

 

 

Trenutno imaju jednu etiketu eksta djevičanskog maslinovog ulja, riječ je o višesortnom ulju od autohtonih istarskih sorti: rosinjole te muške i ženske buže.

U sklopu OPG – a nalazi se istarska kantina odnosno kušaona gdje možete degustirati vina i kušati ulje. Kušale smo mlado maslinovo ulje, Malvaziju istarsku te Muškat žuti. Moramo napomenuti da su nas vinske arome zaista ugodno iznenadile.

Inače su otvoreni svakim danom osim nedjelje u vremenu od 10 do 19 sati, no trenutno je posjet moguć samo uz prethodnu najavu.

 

 

OPG Radoš
Tadini 6, 52464 Kaštelir
tel./fax.: 052 455 246
mob: 098 190 1656
mail: dejanrados5@gmail.com

Facebook: VITIS 
Instagram: VITIS

Pratite nas i na instagramu: DELISTRIA

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE