TRAŽI POJAM

OPG LOREDANA KRBAVČIĆ, BUZET

OPG LOREDANA KRBAVČIĆ, BUZET

 

Netaknuta priroda u zagrljaju Učke

U zagrljaju Učke i Ćićarije, na 300 metara nadmorske visine, usred netaknute prirode, otkrile smo jednu potpuno novu dimenziju okusa i mirisa ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Riječ je o maslinovom ulju s OPG – a Loredane Krbavčić.

Naš prvi susret s vrlo ljubaznom gospođom Loredanom bio je u prekrasnom masliniku s bajkovitim pogledom na Učku i prirodne ljepote Istre. Prve masline u ovom masliniku posadio je Loredanin tata Mario Pavletić prije više od 30 godina, koji je ujedno ljubav prema maslini, kao i svo svoje znanje, prenio na cijelu obitelj.

 

 

Šetnja kroz suncem okupan maslinik bila je doista pravi užitak. Proljetni mirisi prirode, očaravajući pogled, čist zrak, pogled na unučice koje uživaju i već sada pomažu vrijednom noniću u obavljanju poljoprivrednih radova,… jednom riječju idila!

 

 

Nakon šetnje i upoznavanja s ovom divnom pričom došlo je vrijeme da kušamo ulje. Gostoljubiva Loredana nam je na ulazu u maslinik pripremila zanimljivu degustaciju gdje smo u kombinaciji s nekoliko vrsta sireva kušale: kupažu Pavletić Cunj, Božansko ulje te Začinsku sol “IstraNin”.

 

 

Kupaža Pavletić Cunj nosi ime po prezimenu Loredaninog tate te po mjestu Cunj u kojem se nalazi maslinik. Dobiva se od 4 različite sorte maslina: Leccina, Istarske bjelice, Frantoia i Pendolina. Ulje je dostupno u ambalaži od 0.75 l, 0.50 l te 0.25 l.

 

 

Spomenuta kupaža u kojoj do izražaja dolaze specifične herbalne note nam se jako svidjela. No, posebno nas je oduševilo Božansko ulje odnosno začinsko ulje. Baza za ovo ulje je kupaža Pavletić Cunj u kojoj se maceriraju razni začini poput kadulje, mažurane, ružmarina, origana, bosiljka, domaćeg češnjaka, zahvaljujući kojima ovo ulje ima uistinu jedan božanski okus te ga možemo nazvati melemom za sva osjetila.

 

 

Uz sireve i ulje kušale smo također i začinsku sol IstraNin. U sol iz ninske solane dodali su začine iz Cunja i okolice te dobili jedan jako interesantan proizvod koji jelima daje poseban gušt.

 

 

Pored navedenih proizvoda u ponudi nalazimo još i: češnjakovo ulje, začinsku sol pikant IstraNin, blend maslinovog ulja s feferonima, blend maslinovog ulja s paprom te kantarionovo ulje.

 

 

Glavni aduti maslinovog ulja Pavletić Cunj su izuzetno dobra mikrolokacija, impresivna kvaliteta te prvenstveno velika količina ljubavi. Potvrda tome su svakako brojni zapaženi rezultati OPG – a Loredane Krbavčić na natjecanjima diljem Hrvatske. Posebno bi naglasile da su šampioni 6. Festivala maslina u Zagrebu, kako u kategoriji miješanih sorti, tako i u cjelokupnom poretku. Osim toga, spomenule bi i da su na 23. po redu Međunarodnoj manifestaciji Dani masline Zadar 2021 osvojili 5. mjesto, na 10. Danima mladog maslinovog ulja u Dalmaciji visoko 7. mjesto, dok su u Taru na smotri Tekuće zeleno zlato Istre dobili zlatnu medalju.

 

 

Također, ponosni su nositelji oznake plavi ceker, koja se dodjeljuje proizvodima iznad standardne hrvatske kvalitete.

Moramo priznati da kad smo dobile poziv za promociju maslinovog ulja na Buzeštini bile smo pomalo skeptične, jer iskreno taj dio Istre ne povezujemo s maslinarstvom, već s tartufima, rakijama, pivom i ostalim istarskim delicijama. No, posjet OPG – u Loredane Krbavčić nadmašio je sva naša očekivanja. Drago nam je što smo doživjele još jedno više nego ugodno iznenađenje i spoznale nove okuse koji su nas uistinu osvojili.

 

 

OPG Loredana Krbavčić
1.maja 7, 52420 Buzet
Mob: 098 214 188, 091 221 4188
E-mail: loredana.krbavcic@gmail.com
Web: www.loredana.hr
Facebook: loredana.buzet

 

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE