TRAŽI POJAM

OPG SOKOLOVIĆ, TAR

OPG SOKOLOVIĆ, TAR

Lamboglia – okus koji osvaja sve generacije

Mladi sommelier za maslinova ulja, Danijel Sokolović iz Tara nas je ugodno iznenadio pozivom na piknik u vlastiti maslinik. Iako smo vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Lamboglia već imale priliku kušati u obiteljskom restoranu Tri Kantuna, vrlo rado smo se odazvale pozivu.

Na samom početku druženja u suncem okupanom masliniku upitale smo Danijela – kada je zapravo započela cijela priča? ,,Nono je posadio prve masline pred 20 godina, a pod brendom Lamboglia prisutni smo na tržištu od prošle godine,, – započinje razgovor izrazito ljubazan i susretljiv Sokolović.

 

 

Danas obitelj Sokolović obrađuje i s ljubavlju njeguje preko 600 stabala maslina. U maslinicima su zastupljene tri različite sorte: Pendolino, Leccino i Rosinjola. Miješanjem navedenih sorti dobiveno je ekstra djevičansko maslinovo ulje Lamboglia. Ulje je trenutno dostupno u pakiranjima od 0.25 l i 0.5 l, a pri spomenu ambalaže zaista moramo pohvaliti upečatljiv i interesantan dizajn.

 

 

Osim što je naziv brenda Lamboglia ( amfora ) zaintrigirao i najveće stručnjake, ulje ovog talentiranog mladića prvenstveno se ističe kvalitetom i aromama koje ga odlikuju. Upravo zbog spomenutih karakteristika blend Lamboglia je omiljen među svim uzrastima.

 

 

Danijel nam je poslužio ulje uz tipične istarske delicije: pršut, sir i masline. Prilikom kušanja nas je posebno oduševilo što do izražaja dolazi visoka kakvoća te pravi mediteranski štih.

 

 

,,U bliskoj budućnosti planiramo nove nasade Rosinjole, autohtone istarske sorte. Isto tako uz postojeće višesortno ulje planiramo u ponudu uvrstiti i etiketu monosortnog ulja dobivenog od upravo spomenute Rosinjole,, – otkriva nam Danijel.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo našem mladom sommelieru za maslinova ulja na ugodnom i poučnom druženju. Radujemo se sljedećem susretu!

 

 

OPG Sokolović
Glavica 1, 52465 Tar
Mob: 0958098221
E-mail: 3kantuna@gmail.com
Instagram: lamboglia_evoo

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE