TRAŽI POJAM

Vinarija Juričić, Labin

Vinarija Juričić, Labin

 

Vinarija pamtljivih doživljaja

Na nedavno održanoj Vinistri svojom ljubaznošću i zanimljivom vinskom pričom osvojila nas je labinska vinarija Juričić. Nismo dvojile ni sekunde, već smo krenule put bajkovitog sela Bartići, udaljenog svega nekoliko kilometara od Labina. Dočekalo nas je mirno i opuštajuće okruženje, poput onog iz najljepše istarske bajke.

 

 

Prekrasna priroda, živahni kućni ljubimci, umiljati magarci, užitak u veličanstvenom pogledu na Labin i širu okolicu, … samo su dio onoga što uz vrhunska vina, kvalitetno maslinovo ulje te mirisne proizvode od lavande vrijeme provedeno u ovoj labinskoj vinariji čini uistinu posebnim.

 

 

Vinariju vodi mladi vinar Lari Juričić, koji je ujedno i idejni začetnik ove divne istarske priče, koja je započela 2008. godine, kada je Lari s tek navršenih 18 godina posadio svoje prve loze i masline.

Trenutno obrađuju 4 hektara zemlje, od toga 3 pod vinogradima te 1 hekar pod maslinama. Od vinskih sorti njeguju malvaziju, chardonnay, muškat, merlot, teran te cabernet sauvignon.

 

 

Nedavno su u novom vinogradu, smještenom na 400 metara nadmorske visine, posadili 4000 sadnica malvazije. Za navedeni vinograd, koji su pripremali 3 godine, karakteristično je što je na tom mjestu prije bila šuma, takozvano krško područje: 70 – 80 % je kamen, a ostalo zemlja – govori nam Lari u šetnji prema vinogradu.

 

 

Godišnje proizvedu 30 – ak tisuća litara vina. Etikete s kojima su trenutno prisutni na tržištu su: Malvazija, Chardonnay, Muškat, Rose od Merlota, Merlot, Teran, Crno Zloto te Sv. Barbara. Posljednje dvije etikete spadaju u novu liniju barrique vina, odnosno to je limitirana serija, a odlučili su je plasirati povodom 100. obljetnice Labinske republike, koju su Labinjani obilježili u ožujku ove godine. Upravo iz tog razloga vina imaju i prigodne nazive: Sv. Barbara – zaštitnica rudara te Crno zloto – naziv za ugljen.

 

 

Nakon kratkog upoznavanja s vinima započeli smo s degustacijom. Degustacija vina i maslinovog ulja bila je popraćena istarskim delicijama. Etikete koje su nam se najviše svidjele su: Sv. Barbara (Barrique Malvazija, berba 2018.); Crno Zloto (Cuvèe Barrique iz berbe 2018. : 50% Teran, 30% Merlot i 20 % Cabernet Sauvignon) te razigrani Muškat bijeli iz berbe 2020.

 

 

Uz odlična vina proizvode i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Kod ulja moramo pohvaliti i etike, koje od nedavno imaju novi, vrlo upečatljivi dizajn. U ponudi imaju 1 vrstu, blend pod nazivom Selection, a čine ga: leccino, pendolino, istarska bjelica i oblica. Vrlo ugodan, skladan okus ulja odlično se sljubio uz sir i ostale poslužene suhomesnate delicije te oduševio naša nepca. Paletu proizvoda su obogatili i sve traženijim proizvodima od lavande poput eteričnih ulja i mirisnih vrećica.

 

 

Još jednom se zahvaljujemo vrlo ljubaznim i susretljivim domaćinima na gostoprimstvu i nezaboravnom iskustvu.

Ovo je doista vinarija pamtljivih doživljaja te je itekako vrijedna posjeta i pažnje!

Do nekog novog susreta, SRETNO 🙂

 

 

Vinarija Juričić
Bartići 2, 52220 Labin
Mob: 098 302 355
E-mail: lari.juricic@gmail.com
Facebook:  Vina Juričić  
Instagram: vinajuricic
Web: vina-juricic.hr

 

Pratite nas i na Instagramu:  DELISTRIA

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE