TRAŽI POJAM

Agroturizam Ferlin, Gržini

Agroturizam Ferlin, Gržini

Nezaboravno gastro putovanje kroz najfinije okuse autohtonih delicija

Gastronomska ponuda Žminjštine oduvijek je na dobrom glasu, upravo kao i naše prvo gastro odrediše koje smo posjetile na tom području. Po preporuci ljubazne direktorice Turističke zajednice Općine Žminj, gospođe Lenke odlazimo u agroturizam Ferlin, smješten u malom istarskom selu Gržini, udaljenom svega nekoliko kilometara od Žminja.

 

 

Sam dolazak u agroturizam pruža jedan poseban osjećaj. Dočekuju nas marljivi domaćini predani svome poslu te uz čašicu vrhunskog domaćeg likera od maline započinje naše gastro putovanje kroz tradicionalne istarske gušte.

Pravi istarski pršut kakav se danas zaista rijetko nađe, domaći istarski kravlji sir, odličan domaći kruh, maslinovo ulje od domaćina te domaći kiseliši (gljive, paprike, patlidžani) pružili su nam pravo bogatstvo autohtonih okusa.

 

 

Gastro putovanje kroz najbolje okuse autohtonih delicija nastavilo se uz domaću tjesteninu. Posluženi su nam pljukanci s pršutom i šparugama, fuži s domaćom junetinom te žminjski specijalitet – ravioli punjeni sirom u umaku od škorupa (masnoća koja se stvori na domaćem mlijeku).  Po prvi put smo kušale umak od škorupa i zaista nam se jako svidio u kombinaciji s domaćim raviolima.

 

 

Uz tjesteninu nam je servirana miješana salata iz vrta savršenog okusa.

 

 

Naše nezaboravno gastro putovanje kroz koje nas je vodio agroturizam Ferlin završilo je uz tortu od mrkve i tortu šumsko voće.

 

 

Agroturizam Ferlin otvoren je tokom cijele godine, a dolazak je potrebno prethodno najaviti. Prepustite se i Vi gastro putovanju kroz najfinije okuse autohtonih delicija.

 

 

Ostvareni bodovi: 17/21

lokacija …………..…..…… 2/3
ambijent …..……………. 2,5/3
ponuda …………….………. 3/3
osoblje …………………….. 2/3
okus jela ………………..…. 3/3
dekoracija jela ………….. 1,5/3
cijena ………………………. 3/3

Agroturizam Ferlin
Gržini 2, 52341 Žminj
Tel: 052 823 515
Mob: 098 913 3710
Web: www.agroturizam-ferlin.com
Facebook: Agroturizam Familija Ferlin
Instagram: agroturizam_familija_ferlin

Pratite nas i na Instagramu: delicious.istrian.restaurants

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE