TRAŽI POJAM

Konoba Petra, Vrsar

Konoba Petra, Vrsar

Neodoljiva gourmet priča konobe Petra iz Vrsara

Chef kuhinje talentirani Francuz, a svi znamo da je francuska kuhinja koljevka dobrih jela, osmislio je jedinstveni i neodoljivi spoj francuske i istarske kuhinje.
Simbol imena Petra je stijena, odnosno čvrstoća te upravo tako ova vrhunska konoba već 25 godina uspješno zadovoljava i nepca najzahtjevnijih gurmana. Savršene kombinacije okusa kao što su carpaccio od ananasa i kozica; koktel od avokada, svježe tune i kozica; krumpirova juha s crnim tartufima; biftek Petra (tagliatelle, istarski pršut i vrganji); parfé od ružmarina kao desert.

 

 

Jelovnici kao i svako jelo osmišljeni su pažljivo i originalno te su pisani na navedenim jezicima: hrvatskom, talijanskom, engleskom, njemačkom i francuskom. Uz svako jelo je navedeno koje alergene sadrži. Posebnost ove konobe su panoi/ table s dnevnom ponudom jela i deserta napisanim na svim jezicima. Uz glavni jelovnik, tu je i posebni jelovnik s mesnom ponudom u kojoj postoji “fiksni” dio mesnih jela i dio u kojem si gost po svom ukusu kombinira meso, umak i prilog.

U ponudi su vrhunska vina istarskih vinara kao što su Legovina, Kozlović i ostali cijenjeni istarski vinari. Svježe ekstra djevičansko maslinovo ulje Kalčić odlično se sljubljuje s jelima. Teranino, biska, medica i ostali digestivi su od lokalnih proizvođača, što je dodatna prednost.

 

 

Konoba pruža i iznimni gastro doživljaj koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Ljubazno, profesionalno i uslužno osoblje pojasnit će Vam svaku nejasnoću vezanu za bogatu ponudu jelovnika. Konobari Matej i Kristijan su nam sve detaljno objasnili. Čistoća i urednost su na visokom nivou. Zahvaljujemo se vlasnici Petri koja nas je provela kroz kuhinju i pokazala da posluju pod visokim higijenskim uvjetima.

Ono s čime se još nismo susrele u istarskim restoranima je poklon bon koji možete pokloniti za posebne prigode.

 

 

Mi smo odabrale slijedeće:
• carpaccio od ananasa s kozicama u hrskavom tijestu,
• prepečene dagnje s maslacem i sirom,
• domaće raviole s pršutom i gorgonzolom,
• priča o Baileysu.

 

 

Naš sveukupni dojam:
Ovo je jedna posebna konoba, kakva se rijetko viđa. Briga o namirnicama i iskustvo kuhara vidi se u svim segmentima. Cijena je realna obzirom na kvalitetu. Još jedna velika prednost je gostoprimstvo i ljubaznost osoblja. Konoba se nalazi izvan Vrsara, u mirnom djelu bez ljetne gužve i vrijedi je posjetiti u svakom slučaju.

 

 

Ostvareni bodovi: 10/10
* lokacija ………..…. 9/10
* ambijent ….…….. 10/10
* osoblje ….………. 10/10
* ponuda …….……. 10/10
* cijena ….………… 10/10
* okus hrane ……… 10/10
* dekoracija jela …. 10/10

Ponovni posjet:
Konoba Petra
Konoba Petra

Konoba Petra
Adresa: Stancija Kapetanova 3, Vrsar
Telefon: 052 442 366
Radno vrijeme:
svaki dan 12 – 14h, 17 – 00h
Instagram: konobapetra

Pratite nas i na Instagramu: delicious.istrian.restaurants

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE