TRAŽI POJAM

DeguStazione, Tar

DeguStazione, Tar

Istinski eno – gastro užitak

Kuća tradicijske gastronomije nalazi se u samom centru naselja Tar, smještenom na cesti koja povezuje dvije prekrasne istarske destinacije, grad Poreč i grad Novigrad. Naše novootkriveno eno – gastro odredište nosi naziv DeguStazione, jer je ovo mjesto gdje možete degustirati odnosno kušati brojne delicije iz svih krajeva Hrvatske, no naravno s naglaskom na lokalno područje. Jedna od zanimljivosti koju nude su i vrlo poučne, stručno vođene degustacije vina, maslinovog ulja i ostalih proizvoda. Svakako moramo spomenuti da smo prilikom posjeta ostale oduševljene u prvom redu vrlo stručnim i ljubaznim osobljem.

 

 

Kao jelo dobrodošlice poslužena nam je bruschetta interesantnog okusa, čiji su sastojci: pesto od rajčice, mozzarella, rajčica, crna maslina, bosiljak te istarsko maslinovo ulje. Ova zanimljiva igra okusa idealno se sljubila uz aperitiv večeri pjenušac Perla Bianca (vina Franc Arman).

 

 

Također, uz prestižne Armanove mjehuriće savršeno se sljubilo i posluženo hladno predjelo s okusima mora: carpaccio jadranske hobotnice, tartar od škampa, marinirani inćuni, slani sardoni. Osim okusom, hladni pladanj osvojio nas je i izgledom. Servirano jelo dodatno smo začinile samo s nekoliko kapi lokalnog maslinovog ulja.

 

 

Nakon pladnja morskih delicija posluženi su nam fileti jadranskog brancina na kremi od blitve s povrćem ( poriluk, kelj pupčar, dehidrirana rajčica, … ). Ni kod guštanja u ovom izvrsnom jelu nismo izostavile lokalno maslinovo ulje. Uz izvana hrskave, a iznutra sočne i mekane filete odabrale smo istarsku malvaziju sa sive zemlje (vina Cattunar).

 

 

Prhku krostatu od jabuke svojim prepoznatljivim notama savršeno je nadopunio momjanski muškat (vina Kozlović).

Za sam kraj ugodne večeri ostavile smo jednu dobitnu istarsku kombijaciju: Ginetu, tradicionalno istarsko piće od plodova smrikve (Count’s Drinks) i Rossijev gin Nostromo.

 

 

U sklopu kuće tradicijske gastronomije nalazi se i trgovina u čijem se asortimanu nalaze pomno odabrana vina, maslinova ulja, rakije, razni suveniri te ostali proizvodi.

Bila je ovo večer ispunjena istinskim eno – gastro užicima. Do sljedećeg putovanja kroz najfinije autohtone okuse, živjeli!

 

 

Ostvareni bodovi: 19/21

lokacija ……………….…… 2,5/3
ambijent …..………………. 2,5/3
ponuda ……………….……. 2,5/3
osoblje ……….………………. 3/3
okus jela …………………..…. 3/3
dekoracija jela ………..…….. 3/3
cijena ………………..…..…. 2,5/3

DeguStazione
Istarska 17, 52465 Tar
Mob: 091 443 0054
Web: degustazione.tar-vabriga.hr
Facebook: DeguStazione
Instagram: degustazione_tar

Pratite nas i na Instagramu: delicious.istrian.restaurants

 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE