TRAŽI POJAM

PIZZERIA KAOS, UMAG

PIZZERIA KAOS, UMAG

 

Odlične vijesti za ljubitelje pizze

Dosadašnji vlasnik mnogima omiljene umaške konobe Da Lorenzo, perspektivni chef Lorenzo Marušić odlučio se upustiti u jednu novu kulinarsku avanturu. Naime, zatvorio je spomenutu konobu i prije dva mjeseca na novoj adresi otvorio pizzeriju Kaos. Ovu novootvorenu pizzeriju upečatljivog imena ćete doista lako pronaći, smještena je na glavnoj cesti Umag – Savudrija, neposredno prije skretanja prema poznatom ATP stadionu.

 

 

S nestrpljenjem smo dočekale posjet pizzeriji Kaos, iz razloga što je glavna posebnost u ponudi pizza pripremljena prema tradicionalnoj napolitanskoj recepturi. Također, čuvši da se Lorenzo usavršavao kod poznatog napuljskog pizza majstora, maestra Salvatorea Santuccija, prvi slobodan trenutak iskoristile smo upravo za kušanje proslavljene napolitanske pizze.

Primamljive kombinacije, interesantni i kvalitetni talijanski sastojci probudili su naše zanimanje te smo odlučile kušati 3 pizze kako bi guštale u različitim talijanskim okusima.

 

 

Odmah nam je za oko zapela pizza koja nosi ime kuće – Kao’s, čiji su sastojci: svježe mini rajčice, mozzarella fior di latte, rukola, bresaola, listići grane, burattina, ulje i bosiljak. Ukusna i bogata zanimljivim sastojcima osvojila nas je na prvi zalogaj.

 

 

Uz nju, naručile smo i pizzu Carciofatu sljedećih sastojaka: krema od artičoka, dimljena mozzarella, panceta, sir, artičoki, masline te papar. Ljubitelji artičoka će definitivno doći na svoje, no pizza bi vam se mogla svidjeli čak i ukoliko artičoke ne spadaju u vaše omiljeno povrće.

 

 

Dok smo po preporuci domaćina kušale pizzu Capricciosu, koja se sastoji od: rajčice, mozzarelle fior di latte, gljiva, artičoka, kuhane šunke, maslina, ulja i svježeg bosiljka. Dakle, savršena kombinacija, ne ubraja se bez razloga capricciosa među prodavanije talijanske pizze.

 

 

Sve 3 isprobane pizze opravdale su naša očekivanja. Koja nam je bila najbolja? Hmmm…, ako baš moramo birati na prvo mjesto stavile bi pizzu Kao’s.

U ponudi trenutno imaju ukupno 16 vrsta pizza. U jelovniku nalazimo podjelu na tradicionalne i gourmet pizze. Možete birati između 7 tradicionalnih i 9 gourmet pizza.

Osim pizza, kušale smo i jedan fini desert u čaši, napravljen od domaćeg keksa s bademima, mascarpone kreme i suhih smokvi kuhanih u teranu. Ovaj kremasti desert nas je stvarno oduševio.

 

 

U razgovoru s domaćinom saznajemo da uskoro izlazi novi, malo obogaćeni meni za ljetnu sezonu koja nam je pred vratima. Naći će se tu uz pizze zasigurno i razni specijaliteti koje vrijedi probati.

Pizzeria Kaos je svakako mjesto koje je nedostajalo u gastro ponudi na području Umaga i šire okolice. Otvorenjem ove pizzerije mnogi ljubitelji pizza moći će istinski uživati u fenomenalnim okusima čuvenih napolitanskih pizza.

Ovim putem bi još jedanput pohvalile chefa Lorenza, čestitale mu na novom poslovnom pothvatu te zaželjele puno poslovnih uspjeha. Sigurne smo ukoliko zadrži postojeću kvalitetu uspjeh neće izostati. Buon appetito!

 

 

Ostvareni bodovi: 16,5/21

lokacija ………….……..……. 2/3
ambijent …..….…….…….…. 2/3
ponuda ……………………….. 2/3
osoblje ……………………… 2.5/3
okus jela ……………………. 2.5/3
dekoracija jela ……………….. 3/3
cijena …………….…..….…. 2,5/3

Pizzeria Kaos
Savudrijska 18, 52470 Umag
Radno vrijeme: 12 – 22 h
Mob: 095 907 4762
E-mail: pizzeriakaos@gmail.com
Facebook: Pizzeria-Kaos
Instagram:  pizzeriakaos

 

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE