TRAŽI POJAM

Pizzeria Rumore, Labin

Pizzeria Rumore, Labin

Mjesto na kojem ćete pronaći najbolju pizzu u Istri

Već mjesecima nam nedostaje Italija, no okus prave napuljske pizze pronašle smo na vrlo zapaženoj lokaciji u starom gradu Labinu, točnije u novootvorenoj pizzeriji Rumore. Na labinskom šetalištu San Marco odakle se pruža prekrasan pogled na najdraži Rabac i slikovitu okolicu kušale smo definitivno jednu od najboljih pizza u Istri. Također, na spomenutom šetalištu domaćini imaju i restoran Kvarner s dugom tradicijom poslovanja. Prilikom posjeta zatekle smo maksimalno popunjen decentno uređen prostor, što je dokaz da je pizzerija Rumore u vrlo kratkom roku stekla velik broj svojih štovatelja te zadovoljila brojna znatiželjna nepca, poput naših. Glavni razlozi tome su svakako kvaliteta namirnica koja se primijeti pri prvom zalogaju te vrhunski pizza majstori iz Napulja.

 

 

U ponudi nalazimo pizze, salate, burgere, pizza sendviče te deserte. Izbor pizza koji se nudi u jelovniku oduševit će i najveće gurmane. Od domaćina saznajemo da je trenutno jedna od najtraženijih pizza pistacchio & mortadela by Rumore ( pesto od pistacia, provola, mortadela IGP Bologna, parmezan, maslinovo ulje, svjež bosiljak, pistacio ). Iz ponude bi izdvojile i pizzu zucca & porchetta ( krema od buče, žute i crvene cherry rajčice, fior di latte, porchetta, parmezan, gorgonzola, maslinovo ulje ), koja već mami naša nepca.

 

 

Na samom početku bloga navele smo da smo ovdje kušale jednu od najboljih pizza u Istri, riječ je o pizzi MAESTRO SANTUCCI čiji su sastojci San Marzano umak od rajčice, mozzarella di bufala, origano, bresaola, rukola, Grana Padano listići, maslinovo ulje te svježi bosiljak. Ovu pizzu fenomenalnog okusa kreirao je poznati talijanski pizza majstor Salvatore Santucci, po kojem je pizza i dobila naziv. Odlična kombinacije sastojaka, posebno ukusno tijesto, kao i sam izgled ove pizze svakako će brojne ljubitelje pizze ostaviti bez daha. Spomenuta pizza svakako je naša iskrena preporuka.

 

 

 

S obzirom da obožavamo tartufe i pršut pizzu TARTUFO & PROSCIUTO smo jednostavno morale kušati. Pizza čiji su sastojci krema od tartufa, bufala, pršut, Grana Padano listići te maslinovo ulje nas je ugodno iznenadila vrlo skladnim spojem okusa.

 

 

A tko bi mogao odoljeti talijanskim slasticama? Osim izuzetno ukusnim pizzama, pizzerija Rumore nas je oduševila i finim slatkim zalogajima. Posluženi su nam cannoli s ricottom i pistacijom – tradicionalna sicilijanska slastica bogatog okusa, popularni talijanski tiramisu te izvrstan napuljski baba s kremom od limuna i mascarponea.

 

 

Svega nekoliko dana nakon što su nam pristigle brojne preporuke i poruke da novootvorena pizzerija u Labinu nudi nešto novo, nešto drugačije i same smo se uvjerile u to. Pizzeria Rumore zaista svojom kvalitetom i bogatstvom okusa ostavlja bez riječi te kao takva ima našu iskrenu preporuku. Sigurne smo da ukoliko zadrže postojeću kvalitetu poslovni uspjeh neće izostati. Ovim putem im još jednom želimo puno uspjeha u kreativnom stvaranju neodoljivih okusa.

Do sljedećeg susreta…

 

 

Ostvareni bodovi: 17,5/21

lokacija …………………. 2,5/3
ambijent ……………..…. 2,5/3
ponuda ……………….…. 2,5/3
osoblje …………………….. 2/3
okus jela …………….….…. 3/3
dekoracija jela …..……… 2,5/3
cijena ……………….……. 2,5/3

Pizzeria Rumore
Šetalište San Marco bb
52220 Labin
Radno vrijeme: 11:00 – 22:00
Tel.: 052 686 615
Facebook: Pizzeria Rumore
Instagram: pizzeriarumore

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE