TRAŽI POJAM

Boutique hotel Kaštel, Motovun

Boutique hotel Kaštel, Motovun

Istarski šarm koji uvijek iznova oduševljava

Boutique hotel Kaštel nalazi se u slikovitom Motovunu, jednom od naših najdražih istarskih gradića. Ovaj šarmantni hotel sa svih strana okružen idiličnim istarskim pogledima, jedno je od onih mjesta koje, bez obzira koliko se puta posjećuje, uvijek iznova oduševljava.

U opuštenoj atmosferi uživale smo u svim čarima istarske idile, počevši od gastronomije. Na jednoj od najšarmantnijih motovunskih terasa kušale smo neke od specijaliteta hotelskog restorana, u kojima mogu guštati kako gosti hotela tako i vanjski gosti.

 

 

Naša večera na terasi koja odiše posebnom energijom te privlači pažnju brojnih posjetitelja započela je uz vrlo ukusni tris Kaštel: namaz od boškarina, namaz s crnim tartufima te carpaccio od boškarina. Posluženo hladno predjelo bilo je tek uvod u neodoljive istarske okuse toplog predjela.

Za toplo predjelo prepustile smo u tradiciji istarske gastronomije, posluženi rezanci boškarina s frkancima doista su nas iznenadili kako okusom tako i izgledom tanjura. Jako nam se svidjela idealno kuhana domaća tjestenina.

 

 

Uz prethodna dva slijeda savršeno se sljubila lokalna svježa malvazija (vina Benvenuti) dok se teran Anno Domini ove prestižne kaldirske vinarije idealno spojio uz glavno jelo, pečenu teletinu koja nam je servirana uz rimske njoke, povrće na žaru i crveni kupus. Kod ovog jela su nam se najviše svidjeli rimski njoki.

Zatim je red došao na fine slastice – domaću pitu od jabuka i čokoladni tartuf. Pita je bila jako sočna, dok je okuse na samom kraju večere zaokružio čokoladni tartuf izuzetnog okusa. Moramo pohvaliti i zanimljiv izgled posluženog tanjura.

 

 

Nakon večere, prenoćile smo u hotelu i predahnule od užurbanog života. Ukoliko se i Vi zaljubite u Istru, našu Terru Magicu i pitoreskni Motovun Vaš mir osiguran je u jednoj od 33 sobe, gdje ste uvijek dobrodošli. Svaka soba ima svoje posebne čari i gotovo će Vas svaka osvojiti prekrasnim pogledom.

 

 

U sklopu Boutique hotel Kaštela nalazi se i veoma zanimljiv Kulturno edukativni centar Kaštel, gdje je posjetiteljima prikazan originalan projekt pod nazivom ,,Motovun: povijest u pokretu,,. Centar je u prvom redu edukativnog karaktera s naglaskom na tradicionalnu istarsku gastronomiju, na način da se redovito održavaju radionice izrade domaće tjestenine te tradicionalnih istarskih slastica poput cukerančića. Radionicama mogu pristupiti i vanjski gosti.

 

 

Prikazane teme: najdugovječnija motovunska plemićka obitelj Polesini; vodenično kolo, koje pokreće mlin na kamen gdje se melje brašno od kojeg se za vrijeme održavanja radionica izrađuje tjestenina, kao i slastice; Motovunska šuma; Parenzana; Andrea Antico de Montona; Motovun film festival; Andretti Mario; mitovi i legende – skulptura Velog Jože; muzej te igre iz djetinjstva. Detaljnije informacije potražite na web stranici http://www.hotel-kastel-motovun.hr.

 

 

Boutique hotel Kaštel nas je impresionirao brojnim sadržajima, od kojih bi izdvojile opuštanje i relaksaciju u wellnessu i prekrasnom vrtu. Doista smo uživale u svakoj sekundi našeg kratkog boravka u hotelu u kojem nas istarski šarm uvijek iznova oduševljava. Ne kaže se bez razloga za Istru TERRA MAGICA, svaki kutak Istre priča svoju priču, a jednu od najljepših sigurno ćete doživjeti upravo u Motovunu.

Posjetite web stranicu http://www.hotel-kastel-motovun.hr te pronađite svoj idealan paket za odmor i uživanje u ovoj čarobnoj istarskoj oazi posebnih užitaka.

Svakako mjesto vrijedno posjeta!

 

 

Ostvareni bodovi: 17,5/21

lokacija ………………………… 3/3
ambijent ……………..……..…. 2/3
ponuda ……………..……..…..2,5/3
osoblje ……………………….. 2,5/3
okus jela ……………….….……. 2/3
dekoracija jela ….……………… 3/3
cijena …………………….….…. 2,5/3

Boutique hotel Kaštel
Trg Andrea Antico 7, Motovun
Tel: 052 681 607
Web: http://www.hotel-kastel-motovun.hr
Facebook: Boutique hotel Kaštel Motovun
Instagram: boutique_hotel_kastel

Pratite nas i na Instagramu: delicious.istrian.restaurants

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE