TRAŽI POJAM

Restoran La Perla, Rovinj

Restoran La Perla, Rovinj

Biser rovinjske gastronomije

Rovinj, biser Jadrana, oaza za ljubitelje romantike, jedan od naših najživopisnijih gradova nadaleko je poznat i po vrhunskoj gastronomiji. Posjetile smo jedan od rovinjskih restorana koji je već desetljećima omiljeno odredište kako mnogih rovinjskih gostiju, tako i lokalnog stanovništva, koje ga s velikim zadovoljstvom posjećuje. Riječ je o restoranu La Perla (biser), a sam naziv restorana asocira na prelijep grad Rovinj.

 

 

Već pri samom ulasku u rovinjski restoran La Perla dolazi do izražaja prepoznatljivi šarm dizajnera interijera Borisa Ružića. Osim upečatljivim šarmom ovaj restoran s tradicijom poslovanja dugom 33 godine odiše ugodom i pozitivnom energijom.

 

 

Ljubazni domaćin gospodin Ružić sa svojim timom odabrao nam je nekoliko izvrsnih morskih delicija po kojima je restoran poznat, počevši od miješanog hladnog ribljeg predjela ,,Perla,, čiji su sastojci: pašteta od rakovice, pašteta od tune, salata od hobotnice, marinirani inćuni, sardele na savor, carpaccio od brancina te marinirana tuna.

 

 

Zatim nam je poslužen specijalitet kuće, specifično jelo s kojim se doista rijetko susrećemo – tagliata od sipe izuzetnog okusa. Tagliata je servirana na posteljici od rukole, a iznad su stavljeni listići Grana Padano sira, što je okusom odlično odgovaralo.

 

 

Nakon ukusne tagliate od sipe iz doista široke gastronomske ponude restorana La Perla imale smo priliku kušati crni rižoto od sipe te rižoto sa škampima i kozicama bogatog okusa i savršene teksture.

 

 

Za glavno jelo na vrlo interesantan način, u škartocu, nam je serviran file divlje orade s mediteranskim povrćem.

 

 

Na samom kraju večere na bazi morskih delicija nepca smo zasladile čokoladnom tortom, panna cottom sa šumskim voćem te sladoledom od vanilije.

Restoran La Perla nas je doista zaintrigirao gostoljubivošću i kulinarskim umijećem te kao takav ima našu iskrenu preporuku. Do sljedećeg susreta …

 

 

Ostvareni bodovi: 18/21
lokacija ……..………..…… 2/3
ambijent …..……………. 2,5/3
ponuda …………..….……. 3/3
osoblje …………………… 2,5/3
okus jela …………………. 2,5/3
dekoracija jela …..……….. 2,5/3
cijena ………………..………. 3/3

Restoran La Perla
Egidia Bullessicha, 52210 Rovinj
Mob: 098 933 3511
Facebook: La Perla Rovinj
Radno vrijeme: pon zatvoreno
uto – ned od 11:00 do 22:00

Pratite nas i na Instagramu: delicious.istrian.restaurants

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE