TRAŽI POJAM

Restoran Tri Kantuna, Tar

Restoran Tri Kantuna, Tar

Restoran Tri Kantuna se nalazi u Taru na adresi Istarska 2. Restoran je otvorila obitelj Sokolović 2002. godine te je od tada pa sve do danas ovaj tarski restoran omiljeno odredište brojnih stranih gostiju, ali primijetile smo da ga sa zadovoljstvom posjećuje i sve veći broj lokalnog stanovništva. Ukupni kapacitet od 150 sjedećih mjesta proteže se kroz unutarnji dio i vanjsku terasu.

 

 

Ponuda se sastoji od hladnih predjela, toplih predjela, raznih ribljih i mesnih jela te pizza. Iz jelovnika bi izdvojile: zelene njoke s umakom od gorgonzole, punjene lignje, jetrica na žaru, punjeni ramstek te punjeni istarski odrezak.

Uz posluženu riblju večeru odlično su se sljubili Istarska malvazija (Vina Deklić) i vrhunsko istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Lamboglia, koje domaćini sami proizvode. Ulje nas je posebno oduševilo jer do izražaja dolazi visoka kakvoća te pravi mediteranski štih.

 

 

Opuštajuću večer ispunjenu finim morskim okusima započele smo slanim sardonima.

Zatim smo guštale u prženim srdelama, koje kako saznajemo turisti jednostavno obožavaju.

Vrlo bogata riblja plata ,,Tri Kantuna,, na kojoj su se našli brancin, orade, lignje na žaru, pržene lignje, škampi te školjke servirana nam je za glavno jelo. Riba je bila svježa i ukusna.

 

 

Na samom kraju večeri poslužen nam je čokoladni souffle, klasik kojeg obožavaju i veliki  i mali.

Restoran Tri Kantuna pružit će Vam užitak u ribljim i mesnim specijalitetima pripremljenim po originalnim recepturama od dnevno svježih namirnica. Pridodamo li k tome  još i gostoljubivost domaćina zadovoljstvo ne može izostati.

 

 

Ostvareni bodovi: 16,5/21

lokacija ……………….…… 2/3
ambijent …..………………. 2/3
ponuda ………………….. 2,5/3
osoblje ………..…………….3/3
okus jela …………………….2/3
dekoracija jela …..………… 2/3
cijena ………………..…..…. 3/3

Tri Kantuna
Istarska 2, 52465 Tar
Mob: 091 540 5486
Facebook: Tri Kantuna
Instagram: trikantuna

 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE