TRAŽI POJAM

Pršutarna i stancija Buršić

Pršutarna i stancija Buršić

 

Tradicijom do kvalitetnih proizvoda

Iza vodnjanske pršutarne i stancije Buršić stoji dugogodišnja obiteljska tradicija u proizvodnji istarskih suhomesnatih delicija. Naime, prije više od 25 godina čuveni meštar od pršuta, gospodin Milan Buršić otvorio je jedinu pršutarnu u Vodnjanu. Iako su nedavno cjelokupno poslovanje preuzeli Milanova kćer Michela i suprug Robert, Milan im i dalje u svemu neumorno pomaže.

Upitale smo Michelu odakle zapravo ideja za otvaranje pršutarne? ,,Tata je 50 godina u proizvodnji mesa i nekada je radio u Merkantu, tada najvećoj firmi za istarski pršut u Hrvatskoj te je oduvijek imao želju otvoriti vlastitu pršutarnu, što je s vremenom i ostvario,, – kaže Michela.

 

 

Ljubav, obiteljska tradicija, kvaliteta te izniman trud i znanje utkani su u svaki proizvod koji obitelj Buršić plasira na tržište. Oduvijek je glavni i najprodavaniji proizvod pršutarne Buršić cijenjeni istarski pršut. No, uz pršut u paleti proizvoda nalazimo i vrlo traženu pancetu, zarebnjak (ombolo), istarske kobasice, tradicionalnu vodnjansku špaletu te ekstra djevičansko maslinovo ulje.

 

 

Jeste li čuli za čips od pancete? Da, čips od pancete – dobro ste pročitali. Prije nekoliko mjeseci obitelj Buršić je svoj već dobro poznati asortiman obogatila novom gastronomskom delicijom. Riječ je o prvom suhomesnatom čipsu u Hrvatskoj koji je u vrlo kratkom roku postao omiljena grickalica među svim uzrastima. Na tržištu vlada iznimno velika potražnja za ovim jedinstvenim istarskim čipsom, a možete ga naručiti i putem pošte.

 

 

U razgovoru Michela iz ponude posebno izdvaja vodnjansku špaletu, gastronomsku deliciju koja se tradicionalno priprema za uskršnje blagdane. Kupci jako vole špaletu, jednostavno prepoznali su taj proizvod, tako da su već krenule i rezervacije – saznajemo od Michele. Ukoliko se i vi odlučite uskršnji stol obogatiti ovim tradicionalnim istarskim specijalitetom preporučujemo vam da svoju špaletu rezervirate na vrijeme. Cijena za unaprijed rezervirane špalete iznosi 80 kuna po kili.

 

 

Kad smo kod špalete važno je napomenuti i da se na stanciji Buršić održava gastro manifestacija posvećena upravo špaleti. Nit vodilja manifestacije je gastronomija, no već su u pripremi i novi zabavni sadržaji s posebnim naglaskom na obitelji s djecom. Dakle, ukoliko epidemiološke mjere dozvole Uskršnji ponedjeljak rezervirajte za jubilarnu 10. Vodnjansku špaletu.

 

 

Osim pršutarne na Fažanskoj cesti 25 nalaze se još stancija i trgovina sa specijaliziranim istarskim proizvodima. Trgovina je trenutno otvorena od 9 do 20 sati.

U sklopu stancije Buršić moguće su degustacije za čak 200 ljudi. Tijekom godine (u normalnim uvjetima) stanciju posjećuju organizirane grupe turista iz cijelog svijeta. U ljetnim mjesecima, točnije od lipnja do rujna, posluju kao restoran te su otvoreni svaki dan od 17 sati. ,,Gosti obožavaju domaću istarsku tjesteninu (fuže, njoke, pljukance, raviole) i maneštru. Taj dio jelovnika s ljubavlju priprema mama Darinka, dok je kuhar zadužen za mesne specijalitete. Glavni dio ponude mesnih jela čine fiorentina, teletina ispod peke, svinjska koljenica, teleća koljenica te kobasice i kupus,, – kaže nam Michela.

 

 

Ovo je mjesto gdje ćete u opuštenoj atmosferi, okruženi maslinikom i lijepom prirodom, uživati u svim čarima istarske gastronomije i tradicije. Posebnu draž boravku na stanciji daju i domaće životinje – poni, magarac, pas, svinje, kokoške, patke, … Stoga, pozivamo vas da iskusite još jedan istarski doživljaj i u potpunosti doživite istarske gušte.

 

 

Pršutarna i stancija Buršić
Fažanska 25, 52215 Vodnjan
Mob: 098 997 2999
E-mail: kodmilana@gmail.com 
Web: www.istarskiprsut.com
Instagram: prsutarna_i_stancija_bursic
Facebook: Stancija Buršić – Pršutarna ,,Kod Milana,,

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: INSTAGRAMFACEBOOK

 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE