TRAŽI POJAM

Konoba Jadruhi, Vižinada

Konoba Jadruhi, Vižinada

 

Savršen spoj tradicije, kvalitete i jedinstvenih okusa

Konoba Jadruhi se nalazi na području općine Vižinada, točnije u mirnom selu Jadruhi. Iza ove autohtone istarske konobe stoji obitelj Šimonović, koja njeguje dugogodišnju tradiciju bavljenja ugostiteljstvom. Jedna velika prednost je svakako što već dugi niz godina imaju i vlastiti OPG u sklopu kojeg proizvode razne suhomesnate delicije, maslinovo ulje, vina i ostale proizvode. Stoga se ponuda konobe temelji na vlastitoj proizvodnji, a ono što ne proizvode sami trude se nabaviti od lokalnih proizvođača. Ukratko, obiteljska konoba Jadruhi predstavlja savršen spoj tradicije, kvalitete i jedinstvenih okusa.

 

 

Kako nam stalo hvalite ovu riznicu jedinstvenih okusa i mirisa, odlučile smo ih posjetiti i prepustiti se sigurnim rukama chefa Marka, koji nas je ugodno iznenadio pripremljenim delicijama.

Na samom početku ugodne večeri poslužen nam je bogati hladni narezak na kojem prevladavaju suhomesnati proizvodi iz OPG – a domaćina : istarski pršut, istarske kobasice, salamin, ombolo, vratina i panceta. Uz navedene delicije punog okusa, servirane su nam i 2 vrste sira od lokalnih proizvođača.

 

 

Kao hladno predjelo poslužen nam je također i carpaccio od boškarina fantastičnog okusa. Ovo poznato talijansko predjelo servirano nam je na rukoli uz dodatak sira Grana Padano i tartufa. Moramo napomenuti da doista odavno nismo kušale tako ukusan carpaccio. Svojim posebnim okusom ističe se od ostalih, a chef Marko nam je otkrio i tajnu da ga sami pripremaju u šećeru i soli.

 

 

Zatim nam je na stol stiglo još jedno iznenađenje za nepce – fina juha od šparoga s knedlicama od parmezana. Kremasti okus juhe nam se jako svidio, dok su se izdašne i mekane knedlice naprosto topile u ustima.

 

 

Za toplo predjelo kušale smo tris domaće tjestenine: njoke s boškarinom i crnim trubama; takozvane raviole ,,mare e monti,, s vrganjima i škampima te fuže na istarski (pršut, šparoge, skuta, tartufi,…). Naš favorit su ravioli pujeni s 5 vrsta sira i sljubljeni uz umak ,,mare e monti,, , kojeg trenutno nude u dvije verzije: vrganji i škampi te šparoge i škampi.

 

 

Nakon ukusne tjestenine, na red je stigao vrhunski pripremljen teleći ramstek poslužen uz jako dobar krumpir u teći i kremu od celera, čiji okus savršeno odgovara uz glavno jelo. Svakako moramo pohvaliti kvalitetu i način pripreme mesa.

 

 

Kao savršen kraj gastro avanture uslijedio je užitak u božanstvenoj krostati s domaćim jagodama i fenomenalnom semifreddu s biskom.

 

 

Krostata nas je svojom teksturom vratila u djetinjstvo, dok je neobičan i neodoljivo dobar okus semifredda doista za svaku pohvalu.

 

 

Također, moramo pohvaliti i vina domaćina u kojima smo uživale za vrijeme večere. Domaćini u ponudi imaju 5 etiketa: Malvaziju, Teran, Cabernet, Merlot i Chardonnay. Vina su dostupna u konobi te ih možete sljubiti uz omiljene delicije.

 

 

Glavni dio ponude čine gore navedene suhomesnate delicije iz vlastite proizvodnje, domaća tjestenina (fuži, njoki, pljukanci, ravioli) s raznim sezonskim umacima, mesni specijaliteti (fiorentina, plata Jadruhi – domaće kobasice, ombolo i rebra na gradele, kiseli kupus, tjestenina sa šugom,…) te riblje delicije od dnevno svježe ribe.

 

 

U svakom slučaju, maksimalno smo guštale u jedinstvenim okusima i mirisima konobe Jadruhi. Ono što je najbitnije, u svakom posluženom jelu osjetile smo kvalitetu namirnica te doživjele istarsku tradiciju. Kao umijeće cijelog tima istaknule bi da svoju ljubav prema gastronomiji uspješno prenose na svaki tanjur.

Isto tako, važno je istaknuti da je ovo jedna od onih konoba gdje smo se osjećale kao doma. Svo osoblje bilo je vrlo pristupačno i gostoljubivo.

 

 

Ukoliko se nađete u blizini Vižinade, ili prilikom posjeta turističkim destinacijama poput Motovuna i Poreča, iskreno vam preporučujemo da posjetite konobu Jadruhi i počastite svoje nepce nezaboravnim okusima.

Konoba Jadruhi, nono Dario, Marko, Daniele,… bili ste divni domaćini.

Do sljedećeg susreta…

 

 

Ostvareni bodovi: 18,5/21

lokacija ………….……..….. 2,5/3
ambijent …..….…….…….…. 2/3
ponuda ………………….……. 3/3
osoblje ………………………… 3/3
okus jela ………………..….…. 3/3
dekoracija jela …………….. 2,5/3
cijena …………….…..….…. 2,5/3

Konoba Jadruhi
Jadruhi 11, Vižinada
Tel:  052 446 184
Mob: 091 798 35 11
Radno vrijeme: 12 – 23 h
E-mail: info@jadruhi.com
Web: jadruhi.com 
Facebook: konobajadruhi
Instagram: jadruhi_konoba

 

Pratite nas i na Instagramu: DELISTRIA 

 

admin
Preko 90 ostvarenih suradnji s istarskim ugostiteljima, vinarima, tartufarima, organizatorima manifestacija i ostalim nositeljima turističke ponude Od malih nogu redovito posjećujemo restorane, konobe, manifestacije i festivale vezane uz istarsku gastronomiju. Obožavamo istarsku kuhinju i lokalne proizvode: pršut, sir, tartufe, tradicionalnu tjesteninu, ombolo, kobasice, kroštule, fritule, maslinovo ulje, … kao i vrhunska istarska vina koja se savršeno sljubljuju uz istarske delicije. Naša ideja o promoviranju istarske gastro scene nastala je iz velike ljubavi i strasti prema Istri i istarskoj gastronomiji. Sasvim spontano, 07. svibnja 2019. godine prilikom posjeta jednom restoranu osnovale smo gastronomski vodič pod nazivom delicious.istrian.restaurants, za sve ljubitelje istarske kuhinje koji su u potrazi za dobrim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima na području Istre. Od tada vodimo Internet blog i instagram profil delicious.istrian.restaurants, putem kojih dijelimo svoje osobno gastronomsko iskustvo isključivo o do sada posjećenim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima. Svaki posjet je popraćen našim slikama ambijenta i jela, kratkim osvrtom i recenzijama cjelokupne usluge sa stajališta gosta u 7 kategorija: lokacija, ambijent, osoblje, okus jela, dekoracija jela, ponuda i cijena. Izuzetno nam je drago što već više od godinu dana doprinosimo promociji istarske eno - gastro ponude. Oduševljene smo činjenicom da je veliki broj ugostitelja prepoznao potencijal suradnje s blogerima i influencerima, tako da već imamo popis ugostiteljskih objekata koje ćemo posjetiti do kraja godine. Također, ponosne smo što je naš rad i trud od samog početka prepoznat te odlično prihvaćen od strane ugostitelja, kao i od strane potencijalnih gostiju koji nam se svakodnevno javljaju putem instagrama, gdje danas imamo 11.500 pratitelja. Prate nas ugostitelji, vinari, maslinari, razne cijenjene ličnosti, prijatelji i brojni ljubitelji istarskih delicija, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci. Nadahnute dosadašnjim radom i potrebom da uz ugostiteljske objekte promoviramo i vinare, maslinare, tartufare i ostale nositelje istarske turističke ponude u suradnji s MAKE studijom iz Poreča odlučile smo se za izradu web stranice, kao i za novo ime DELISTRIA. Uskoro nova iznenađenja, pratite nas!!! Kristina Ritoša & Anamarija Bassanese

POGLEDAJTE I OVE RECENZIJE